F20

Op zoek naar inspiratie over BMW f20 velgen?

Bekijk hier dé inspiratie pagina om jouw BMW 1 serie nog dikker te maken! Klik op het type BMW waarover je informatie zoekt. Waarna je veel voorbeeldfoto’s van f20 velgen vindt. Zodat je er precies achter komt welke 1 serie velgen het mooiste staan op jouw BMW, én welke maten perfect passen. Naast de vele voorbeeld auto’s kun je ook informatie vinden over de velg namen en maten. Als je op de foto van de auto te klikt dan krijg je meerdere foto’s te zien. Wil je weten op welke auto’s de f20 velgen nog meer passen? Dat kun vinden door op velg te zoeken.

WheelPalace is opgezet als inspiratiewebsite vóór en dóór BMW liefhebbers. Wil je graag een eigen pagina van jouw 1 serie? Ontbreekt er nog een voorbeeld van de velgen welke jij hebt of staat jouw uitvoering of kleur van de auto er nog niet tussen? Upload dan hier jouw auto. Vervolgens is het ook mogelijk een link te plaatsen naar de social media pagina van jouw auto, om zo nog meer volgers te krijgen.

Blijf op de hoogte van de laatste updates via de instagrampagina van WheelPalace.

Verschil-BMW-1-serie-F20-voor-en-na-de-facelift-lci-en-pre-lci-BMW-1-serie-f20-velgen

De BMW 1-serie F20

Naast verschillende modelnamen (bij BMW aangeduid in ‘serie’ of ‘X’ bijvoorbeeld 1-serie, X1) heeft ieder model ook een modelcode. Via de modelcode is te achterhalen welk carrosserietype 1-serie het betreft. Voor de 1-serie gebruikwen we E81, E82, E87, E88, F20, F21 en F40. Voor de BMW F20 gebruiken we maar twee codes, de F20 en F20.

1-Serie type

Ten opzichte van de E87-serie zijn dat maar weinig codes. Dat komt omdat van een aantal modellen uit de E87-serie een opvolging heeft onder een nieuwe naam welke eerder nog niet werd gebruikt, de 2-serie. De BMW 1-serie F20 benaming wordt gebruikt voor de BMW 1-serie 4-deurs welke in Nederland is geleverd van 2011 tot 2019. De benaming BMW 1-serie F21 wordt gebruikt voor de BMW 1-serie 3-deurs variant.

Facelift

Maar wacht even! Hoe kan het dan dat de BMW 1-serie F20 uit 2013 er anders uit ziet dan de BMW 1-serie F20 uit 2018? Dat heeft te maken met de facelift welke de F20 1-serie heeft ondergaan. De eerste generatie BMW F20 gebruiken we daarom ook wel de benaming pre-lci of pre-facelift. De tweede generatie BMW F20 na de facelift benoemen we ook wel BMW 1-serie F20 lci. Het enige verschil wat je daarna nog kunt vinden is het verschil vanwege de uitvoering. Zo hebben ze de BMW 1-serie Urban, M-pakket en M140i een verschillende uitstraling gegeven. Soms met kleine verschillen zoals een andere grille. Maar soms ook met een volledig andere voorbumper, achterbumper en sideskirts. En niet te vergeten, de VELGEN!

Velgen maken de auto!

Één van de onderdelen welke een grote invloed heeft op de uitstraling van de auto, de velgen! Het leuke aan de velgen is dat de velgen relatief eenvoudig uit te wisselen zijn. Met andere auto onderdelen zoals het bumperpakket of de kleur is het complexer en prijziger. Beschik je over een redelijk stock uitvoering, en wil je hem wat sportiever of luxer over laten komen. Dan kun je ervoor kiezen om een andere velgsoort of velgmaat op de auto te monteren. Het kost een paar centen, maar je kunt de velgen ook altijd weer los doorverkopen.

Bij de keuze voor andere velgen moet je rekening houden of de velg- en bandenmaat wel geschikt is voor jouw auto. Om daar inzage in te krijgen, maar ook een beeld bij de auto te krijgen wat de uitstraling en velgen met de auto doen, is deze website ontwikkeld. Je kunt hier vinden wat de originele velgmaten zijn van jouw auto, welke velgen origineel zijn geleverd op de F20 en. Tussendoor staan er ook foto’s van auto’s welke een andere velg hebben gemonteerd om een andere uitstraling te krijgen. Zo kun jij jouw auto precies naar smaak maken!

Weet je al specifieker wat je wilt?

Als je al specifieker weet wat je zoekt, dan kun je ook op velgnaam of velgeigenschap zoeken.
Dit overzicht met alle F20 velgen, met afbeeldingen, maten en style / styling namen.

Natuurlijk is een velg een kwestie van smaak en voorkeuren, zoals kleur, comfort en velgmaat.
Daar kun je ook op filteren:
M Sport Pakket velgen                           16 inch
M Performance velgen                           17 inch
F20 breedset velgen                               18 inch
Zwarte kleur velgen                                19 inch
Zilvergrijze kleur velgen
Antraciete kleur velgen
Bi colour velgen
Gepolijste velgen

Zijn de style namen je al bekend? Dan helpen onderstaande links je vast al verder!

Style 719m
Style 660m
Style 624m Performance
Style 461m
Style 460m
Style 436m
Style 405m Performance
Style 388
Style 386m
Style 385
Style 384
Style 383m
Style 380
Style 379
Style 361m Performance